Studená jablková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 246.5 mg
- Vláknina 7613.3 mg
- Vitamín A 7613.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žlutá jablka (citronáče) oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a dáme spolu s cukrem, vodou, suchým bílým vínem rozvařit na kaši. Prolisujeme přes jemné síto, přidáme citronovou šťávu, dobře promícháme a dáme do ledničky. Podáváme v šálku dobře vychlazené.