Jednoduché okurky kvašené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 56 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3241 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 287.7 mg
- Vláknina 2937.7 mg
- Vitamín A 2937.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky očistíme, důkladně omyjeme, odřížneme konce a podélně je nakrojíme. Na dno zavařovací sklenice vložíme chléb a opláchnutý kopr, urovnáme okurky a zalijeme vlažnou vodu ochucenou solí.
-
2
Sklenici zakryjeme, odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 4 dny. Vykvašené okurky uchováme v temné a studené místnosti.