Jednoduché okurky kvašené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Chléb konzumní
  • 100 g Sůl
  • 0.5 hrst Kopr čerstvý
  • 2 l Voda pitná
  • 2.5 kg Okurky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 56 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3241 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 287.7 mg
  • Vláknina 2937.7 mg
  • Vitamín A 2937.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky očistíme, důkladně omyjeme, odřížneme konce a podélně je nakrojíme. Na dno zavařovací sklenice vložíme chléb a opláchnutý kopr, urovnáme okurky a zalijeme vlažnou vodu ochucenou solí.

  • 2

    Sklenici zakryjeme, odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 4 dny. Vykvašené okurky uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu