Letní kuřecí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Majolka
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 466.2 mg
  • Vláknina 3108 mg
  • Vitamín A 3108 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a necháme okapat salátové listy.

  • 2

    Nakrájíme kuřecí maso, osolíme, okořeníme, zakápneme sójovou omáčkou a opečeme zprudka na oleji.

  • 3

    Salát natrháme, přidáme nakrájená rajčata, plátky okurky a maso s olejem i šťávou.

  • 4

    Vodu s olivovým olejem a cukrem přivedeme k varu a přidáme ocet. Povaříme a odstavíme.

  • 5

    Necháme vychladnout, aby byla zálivka vlažná a přelijeme jí salát.

  • 6

    Kečup s majonézou smícháme a nalijeme na hotový salát a podáváme.

Komentáře k receptu