Letní kuřecí salát
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Koření grilovací
- 1 špetka Kari koření
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Majolka
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 85.8 mg
- Draslík 466.2 mg
- Vláknina 3108 mg
- Vitamín A 3108 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a necháme okapat salátové listy.
-
2
Nakrájíme kuřecí maso, osolíme, okořeníme, zakápneme sójovou omáčkou a opečeme zprudka na oleji.
-
3
Salát natrháme, přidáme nakrájená rajčata, plátky okurky a maso s olejem i šťávou.
-
4
Vodu s olivovým olejem a cukrem přivedeme k varu a přidáme ocet. Povaříme a odstavíme.
-
5
Necháme vychladnout, aby byla zálivka vlažná a přelijeme jí salát.
-
6
Kečup s majonézou smícháme a nalijeme na hotový salát a podáváme.