Pastevecká kaše s medem z Chvalšin
Suroviny
- 2 ks Jablka
- 4 polévková lžíce Borůvky
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Ořechy lískové
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 6 polévková lžíce Třešně
- 6 polévková lžíce Višně
- 16 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Jahody lesní
- 8 polévková lžíce Ovesné vločky
- 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 22 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 604.4 mg
- Vláknina 20920 mg
- Vitamín A 20920 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 570.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy a zalijeme vodou. Necháme je nabobtnat, přimícháme 4 lžíce medu, pokrájené lískové a vlašské ořechy.
-
2
Omyjeme a vypeckujeme třešně "ptačky", višně, borůvky a lesní jahody. Omytá jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na kostičky i se slupkou.
-
3
Ovoce přimícháme do vloček, rozdělíme do misek, na každou porci dáme lžíci kvalitní zakysané smetany a hned podáváme.