Jemná buchta s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 25 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 220.5 mg
- Draslík 149.9 mg
- Vláknina 1375 mg
- Vitamín A 1375 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1048.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
-
3
V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
-
4
V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme třešněmi a kousky zbylého másla. Pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
-
5
Moučník podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.