Kynuté knedlíky s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 156 g
- Tuky 14 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 152 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 878.2 mg
- Vláknina 20325 mg
- Vitamín A 20325 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V mísce do 1 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru a lžíci mouky, promícháme a kvásek necháme 15 minut na teplém místě.
-
3
Zbylou mouku smícháme v míse se zbylým krupicovým cukrem a solí, přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vajíčkem, přidáme kvásek, vymícháme tužší těsto a necháme 30 až 45 minut přikryté kynout.
-
4
Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, z kterých uděláme placičky. Na ně dáme poloviny meruněk, placičky zabalíme do tvaru knedlíků a necháme je ještě 10 minut kynout.
-
5
V hrnci přivedeme v varu vodu a vykynuté knedlíky v ní vaříme 5 až 7 minut. Během vaření občas promícháme.
-
6
Uvařené knedlíky hned po vyjmutí propícháme vidličkou a podáváme posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.