Koláč z kynutého těsta s rybízem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 130 g Hera
  • 30 g Droždí
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rybíz červený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 38.2 mg
  • Draslík 233.1 mg
  • Vláknina 5850 mg
  • Vitamín A 5850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme krystalovým cukrem, zalijeme vlažnou vodou a kvásek necháme vykynout.

  • 2

    Mouku nasypeme do větší mísy a promícháme s špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme Heru, vejce a vykynutý kvásek. Vše důkladně prohněteme, těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  • 3

    Rybíz pečlivě přebereme, důkladně opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat.

  • 4

    Z hladké mouky, moučkového cukru a másla připravíme drobenku.

  • 5

    Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, přeneseme na plech s pečicím papírem a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme rybíz a posypeme drobenkou.

  • 6

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut, až okraje mají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu