Koláč z kynutého těsta s rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 19 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 38.2 mg
- Draslík 233.1 mg
- Vláknina 5850 mg
- Vitamín A 5850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme krystalovým cukrem, zalijeme vlažnou vodou a kvásek necháme vykynout.
-
2
Mouku nasypeme do větší mísy a promícháme s špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme Heru, vejce a vykynutý kvásek. Vše důkladně prohněteme, těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
-
3
Rybíz pečlivě přebereme, důkladně opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat.
-
4
Z hladké mouky, moučkového cukru a másla připravíme drobenku.
-
5
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, přeneseme na plech s pečicím papírem a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme rybíz a posypeme drobenkou.
-
6
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut, až okraje mají zlatavou barvu.