Borůvkový džem bez cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 0 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 49.1 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a v nižším hrnci je vaříme, až pustí šťávu.
-
2
Potom k nim přidáme umělé sladidlo a ještě 5 minu za stálého míchání vaříme.
-
3
Když začnou borůvky houstnout, nalijeme je do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.