Borůvky se žloutkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 6 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 129.4 mg
- Vláknina 5725 mg
- Vitamín A 5725 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
-
3
V hrnci smícháme mléko s cukrem, žloutky a moukou a na mírném ohni za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Pak hrnec odstavíme a přimícháme sníh z bílků.
-
4
Do misek dáme borůvky, zalijeme je žloutkovým krémem a na něj ještě několik borůvek rozsypeme. Misky dáme do chladna a servírujeme, až když krém ztuhne.