Borůvky se žloutkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.4 l Borůvky
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 129.4 mg
  • Vláknina 5725 mg
  • Vitamín A 5725 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

  • 3

    V hrnci smícháme mléko s cukrem, žloutky a moukou a na mírném ohni za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Pak hrnec odstavíme a přimícháme sníh z bílků.

  • 4

    Do misek dáme borůvky, zalijeme je žloutkovým krémem a na něj ještě několik borůvek rozsypeme. Misky dáme do chladna a servírujeme, až když krém ztuhne.

Komentáře k receptu