Borůvkový pudink s piškoty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 1 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 56.7 mg
- Vláknina 2650 mg
- Vitamín A 2650 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou.
-
2
Borůvky, citronovou šťávu a cukr smícháme v hrnci s 3 decilitry vody a necháme chvíli vařit. V hrnku rozmícháme v 1dl vody vanilkový pudink, který vlijeme k borůvkám a za stálého míchání vaříme půl minuty.
-
3
Teplý pudink při rozdělování do misek prokládáme piškoty. Podáváme chlazený.