Italský salát Caprese

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Bazalka
  • 30 g Máta
  • 200 g Mozzarella
  • 60 ml Ocet bazalkový
  • 1 ks Avokádo
  • 5 ks Rajčata Cherry
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 399.1 mg
  • Vláknina 7606 mg
  • Vitamín A 7606 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mozzarelly necháme okapat vodu a nakrájíme na 10 stejných plátků.

  • 2

    Avokádo rozkrojíme na půl, vybereme pecku a nakrájíme na 10 stejných měsíčků. Rajčata omyjeme, nakrájíme na 10 stejných koleček.

  • 3

    Připravíme pět talířů, na každý naaranžujeme dva kousky sýru, avokádo a rajčata.

  • 4

    Každou porci ozdobíme čerstvými lístky bazalky a máty. Pokapeme olejem, dochutíme solí, pepřem. Hotový salát servírujeme.

Komentáře k receptu