Borůvkový koláč s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1248 kcal
- Sacharidy 217 g
- Tuky 34 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 186 g
- Cholesterol 146.9 mg
- Draslík 521.6 mg
- Vláknina 17360 mg
- Vitamín A 17360 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V misce z moučkového cukru, másla a hrubé mouky připravíme drobenku.
-
3
Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm krupicový cukr a Heru, nalijeme do velké mísy s polohrubou moukou a kypřicím práškem. Pak ještě přimícháme rozšlehaná vajíčka a vypracujeme řidší těsto.
-
4
Těsto nalijeme do vymazané formy nebo pekáče, posypeme borůvkami, drobenkou a upečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.