Buchta z pudinkového těsta s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 240 g Zakysaná smetana
  • 200 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr skořicový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2.5 dl Borůvky
  • 6 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 145.6 mg
  • Draslík 233.7 mg
  • Vláknina 1805 mg
  • Vitamín A 1805 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V míse z mouky, cukru, vajíček, 1dl mléka, oleje a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto.

  • 3

    Z půl litru mléka uvařime vanilkový pudink.

  • 4

    Těsto rovnoměrně rozprostřeme na pečicí papír na plechu, potřeme pudinkem, posypeme borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Na upečenou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme ji skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu