Koláč s borůvkami z kynutého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 70 g Cukr moučkový
  • 25 g Cukr krystal
  • 80 g Hera
  • 15 g Droždí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Borůvky
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 45.9 mg
  • Draslík 142.4 mg
  • Vláknina 4283.3 mg
  • Vitamín A 4283.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V misce nebo hrnku připravíme z rozdrobeného droždí, 10 gramů moučkového cukru, 2 dl vlažného mléka a 60 gramů hladké mouky kvásek, který necháme na teplém místě 15 minut kynout.

  • 3

    Ve větší míse promícháme zbylou mouku se solí, přidáme k ní rozšlehané vajíčko, rozpuštěnou Heru, 1 dl mléka a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.

  • 4

    Vykynuté těsto rozprostřeme do vymazané zapékací formy, posypeme borůvkami s krystalovým cukrem a pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Komentáře k receptu