Koláč z kynutého těsta s borůvkami a drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1039 kcal
- Sacharidy 174 g
- Tuky 30 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 104.8 mg
- Draslík 272.8 mg
- Vláknina 8150 mg
- Vitamín A 8150 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Z poloviny másla, moučkového cukru, jednoho balíčku vanilkového cukru a polohrubé mouky v misce připravíme drobenku.
-
3
Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme krupicový cukr a 1,5 dl mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout.
-
4
Do velké mísy smícháme hladkou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme kvásek, zbylé mléko a rozpuštěnou zbývající polovinu másla. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut na teplém místě vykynout.
-
5
Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečicím papírem a posypeme borůvkami a drobenkou.
-
6
Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.