Rychlý koláč s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 10 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 75.8 mg
- Draslík 115.7 mg
- Vláknina 2105 mg
- Vitamín A 2105 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané borůvky promícháme s trochou mouky a obalíme je v ní.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
-
3
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, podle potřeby přiléváme mléko a uhněteme hladké těsto. Do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
4
Do plechu s vyššími okraji rozložíme pečicí papír, nalijeme na něj těsto, na které pak rovnoměrně rozprostřeme borůvky. Koláč pečeme přibližně 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
5
Upečený koláč ještě teplý posypeme moučkovým cukrem, který jsme smíchali s cukrem vanilkovým.