Dort z tvarohového těsta s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Borůvky
  • 0.5 kg Tvaroh měkký
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 137 mg
  • Vláknina 4267.1 mg
  • Vitamín A 4267.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  • 3

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

  • 4

    V míse utřeme zbylé změklé máslo s cukrem a žloutky, přimícháme měkký tvaroh, vanilkový cukr, celozrnnou mouku smíchanou s práškem do pečiva, krupici a nakonec ještě po částech vmícháme sníh z bílků. Polovinu těsta vlijeme do dortové formy, nasypeme na něj část borůvek, zalijeme druhou polovinou těsta a nahoru rozprostřeme zbylé borůvky.

  • 5

    Dort pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Upečený necháme ve formě chvíli zchladnout, pak z formy vyjmeme a před krájením necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu