Mošt z čerstvých jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
- Sacharidy 319 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 319 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 540 mg
- Vláknina 19000 mg
- Vitamín A 19000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme kyselá jablka, možno i padaná. Důkladně je omyjeme, odstraníme jadřince a rozdrtíme. Vylisujeme, odložíme a necháme stát do druhého dne, až se usadí kal.
-
2
Poté stáčíme čistou šťávu gumovou hadičkou do kastrolu a zvolna zahříváme.
-
3
Postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a rozdělíme do lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychladnutí uchováme v temné a studené místnosti.