Mošt z čerstvých jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Kyselina citrónová
  • 3 kg Jablka
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 319 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 319 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 540 mg
  • Vláknina 19000 mg
  • Vitamín A 19000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme kyselá jablka, možno i padaná. Důkladně je omyjeme, odstraníme jadřince a rozdrtíme. Vylisujeme, odložíme a necháme stát do druhého dne, až se usadí kal.

  • 2

    Poté stáčíme čistou šťávu gumovou hadičkou do kastrolu a zvolna zahříváme.

  • 3

    Postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a rozdělíme do lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychladnutí uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu