Drobenkový koláč s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 65.6 mg
- Vláknina 4177 mg
- Vitamín A 4177 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Máslo rozpustíme v hrnku a necháme vychladnout.
-
3
Do vetší mísy vsypeme mouku, cukr a skořici, přidáme rozpuštěné vychladlé máslo, směs prsty prohněteme a vytvoříme drobenku.
-
4
Dortovou formu vymažeme, dno posypeme částí připravené drobenky, na ni nasypeme borůvky a na ně zbylou drobenku.
-
5
Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má drobenka zlatavý nádech. Upečený koláč necháme před rozkrájením a podáváním zcela vychladnout.