Drobenkový koláč s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Borůvky
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 65.6 mg
  • Vláknina 4177 mg
  • Vitamín A 4177 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Máslo rozpustíme v hrnku a necháme vychladnout.

  • 3

    Do vetší mísy vsypeme mouku, cukr a skořici, přidáme rozpuštěné vychladlé máslo, směs prsty prohněteme a vytvoříme drobenku.

  • 4

    Dortovou formu vymažeme, dno posypeme částí připravené drobenky, na ni nasypeme borůvky a na ně zbylou drobenku.

  • 5

    Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má drobenka zlatavý nádech. Upečený koláč necháme před rozkrájením a podáváním zcela vychladnout.

Komentáře k receptu