Kynutý koláč s borůvkami a drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Borůvky
  • 20 g Droždí
  • 70 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 54.8 mg
  • Draslík 167.8 mg
  • Vláknina 6060 mg
  • Vitamín A 6060 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme s cedníku studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    V misce z rozdrobeného droždí, cukru, lžíce vlažného mléka a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.

  • 3

    Do velké mísy dáme zbylou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme vykynutý kvásek, přilijeme zbylé mléko a 60 gramů rozpuštěného másla. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme ještě 30 minut v teple kynout.

  • 4

    V misce si z 80 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 sáčku cukru vanilkového a 120 g polohrubé mouky připravíme drobenku.

  • 5

    Plech vyložíme pečicím papírem, vykynuté těsto na něm vyválíme, posypeme borůvkami a drobenkou. Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.

  • 6

    Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.

Komentáře k receptu