Mošt z čerstvých jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 510.5 mg
- Vláknina 13333.3 mg
- Vitamín A 13333.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 196 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralé jahody očistíme, rychle propláchneme pod tekoucí vodou a rozmačkáme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
-
2
Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Rozlijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.