Víno z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1355 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 2 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 141 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 866.6 mg
- Vláknina 16000 mg
- Vitamín A 16000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme a smícháme s rozdrcenými peckami. Odložíme a při pokojové teplotě necháme kvasit 24 hodin.
-
2
Poté prolisujeme, šťávu přecedíme, odstředíme a smícháme s cukrem rozpuštěným ve vlažné vodě. Přidáme kvasinky, přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit několik dnů. K dokvašení přemístíme do chladné místnosti. Vykvašené víno necháme ještě nekolik dnů stát a gumovou hadičkou stáčíme do demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uchováme na temném s studeném místě.