Nevařený višňový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 140 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 140 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 218.8 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé višně přebereme, očistíme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme je, přidáme několik rozdrcených pecek, zasypeme cukrem a při pokojové teplotě necháme luhovat cca 1 týden. Mezitím každý den promícháme.
-
2
Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou a zvolna zahřejeme. Nevaříme! Přisypeme kyselinu citronovou, sirup rozdělíme do lahví a zavíčkujeme.
-
3
Uchováme v chladné a temné místnosti.