Sirup z čerstvých višní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Kyselina citrónová
  • 2 l Višně
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 999 kcal
  • Sacharidy 174 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 174 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 349 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé, černé višně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a přidámě několik rozdrcených pecek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme 2 dny kvasit.

  • 2

    Poté prolisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Necháme znovu projít varem a odstavíme. Rozlijeme do lahví a zavíčkujeme.

  • 3

    Uchováme ve studené a tmavé místnosti.

Komentáře k receptu