Sirup z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
- Sacharidy 174 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 174 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 349 mg
- Vláknina 6400 mg
- Vitamín A 6400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé, černé višně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a přidámě několik rozdrcených pecek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme 2 dny kvasit.
-
2
Poté prolisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Necháme znovu projít varem a odstavíme. Rozlijeme do lahví a zavíčkujeme.
-
3
Uchováme ve studené a tmavé místnosti.