Mošt z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 1 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 577.5 mg
- Vláknina 10666.7 mg
- Vitamín A 10666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme je a necháme stát minimálně do druhého dne. Poté mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Necháme znovu chvíli odstát.
-
2
Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr rozpustíme ve vlažné vodě a smícháme s višňovou šťávou.
-
3
Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
-
4
Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.