Mošt z čerstvých višní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr krystal
  • 2 l Višně
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 858 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 577.5 mg
  • Vláknina 10666.7 mg
  • Vitamín A 10666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme je a necháme stát minimálně do druhého dne. Poté mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Necháme znovu chvíli odstát.

  • 2

    Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr rozpustíme ve vlažné vodě a smícháme s višňovou šťávou.

  • 3

    Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

  • 4

    Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu