Víno z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 1 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 613.2 mg
- Vláknina 9233.3 mg
- Vitamín A 9233.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6990 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé třešně přebereme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Důkladně rozmačkáme a ihned vylisujeme. Odměříme potřebné množství šťávy.
-
2
Cukr a kyselinu citronovou rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme třešňovou šťávu. Přelijeme do demižonu, přisypeme kvasinky, vložíme kvasnou trubičku a odložíme nejprve na teplé místo, kde necháme kvasit několik dnů. Poté přemístíme k dokvašení do studené místnosti.
-
3
Po ustátí stáčíme vykvašené víno gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, rozdělíme do lahví. Na každý 1l vína přidáme ještě 100g cukru, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.