Loupané kompotované švestky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 1 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 314.3 mg
- Vláknina 5600 mg
- Vitamín A 5600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Krátce je spaříme vroucí vodou, vyjmeme a oloupeme. Ihned ponoříme do vody smíchané s kyselinou citronovou, aby nezměnily barvu.
-
2
Po vyjmutí rozdělíme do sklenic, zasypeme cukrem, uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut.
-
3
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.