Smetanový borůvkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 33 g
- Sodík 601 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 430 mg
- Draslík 488.8 mg
- Vláknina 11520 mg
- Vitamín A 11520 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
-
3
V misce ušleháme vejce s vlažným mlékem, přidáme sůl, lžíci medu a droždí, přisypeme zbylou mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minuit odpočinout. Potom je nalijeme do připravené zapékací mísy a posypeme borůvkami.
-
4
Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po 15 minutách pečení přelijeme smetanou smíchanou s 2 lžícemi medu a necháme ještě 10 minut dopéct.
-
5
Nákyp podáváme teplý, posypaný moučkovým cukrem.