Kompotované ryngle s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 10 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 129 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 174.7 mg
- Vláknina 266.7 mg
- Vitamín A 266.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a necháme okapat na sítu.
-
2
Mezitím rozmícháme med ve vodě, svaříme a do horkého nálevu vložíme ovoce. Po chvíli vyjmeme a rozdělíme do čistých sklenic.
-
3
Nálev ještě krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ryngle. Sklenice dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
-
4
Jakmile vychladnou, vyjmeme je z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.