Kompotované ryngle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 10 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 134 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 141.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme, necháme okapat na sítu a rozdělíme do čistých sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce.
-
2
Důkladně zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
-
3
Jakmile sklenice vychladnou, vyjmeme je a uložíme na temném a suchém místě.