Kompotované ryngle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 900 g Cukr krystal
  • 1.75 l Voda pitná
  • 3 kg Ryngle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 141.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme, necháme okapat na sítu a rozdělíme do čistých sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce.

  • 2

    Důkladně zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

  • 3

    Jakmile sklenice vychladnou, vyjmeme je a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu