Povidla z čerstvých rynglí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 7 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 93.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé až přezrálé ryngle. Důkladně je omyjeme, odstraníme stopky, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Povaříme do zhoustnutí.
-
2
Poté přisypeme cukr a dál vaříme, až jsou povidla zcela hustá. Horká rozdělíme do čistých sklenic, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.