Rynglový džem s rumem a citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 138 g
- Tuky 5 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 138 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 79.3 mg
- Vláknina 470 mg
- Vitamín A 470 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé ryngle důkladně omyjeme a odstraníme pecky. Jednu polovinu umeleme na masovém mlýnku, přemístíme do kastrolu a rozvaříme. Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do jeho rozpuštění. Zbylé ovoce nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu povaříme. Mezitím neustále mícháme. Odstavíme, přidáme rum a promícháme s první směsí.
-
2
Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.