Víno z bílého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 917.7 mg
- Vláknina 28666.7 mg
- Vitamín A 28666.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralý bílý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a důkladně rozmačkáme. Přemístíme do 5l čisté sklenice, převážeme celofánem, který několikrát propíchneme. Při pokojové teplotě necháme kvasit cca 7 dnů.
-
2
Poté přecedíme přes plátno a necháme překapat. Rybíz zbylý na plátně zalijeme vodou a prolisujeme. Smícháme se získanou šťávou, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil.
-
3
Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme znovu vykvasit. Po ustátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se víno zcela vyčistí, rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.