Šťáva z čerstvého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 151 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 518.1 mg
- Vláknina 16125 mg
- Vitamín A 16125 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme a propasírujeme. Odložíme na chladné místo a necháme stát 3 dny. Mezitím průběžně sbíráme pěnu utvořenou na povrchu.
-
2
Poté necháme šťávu překapat přes plátno, přisypeme cukr, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 5 minut. Nakonec přidáme kyselinu benzoovou a odstavíme.
-
3
Šťávu rozlijeme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.