Šťáva z čerstvého rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 g Kyselina citrónová
  • 1.5 kg Rybíz červený
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 518.1 mg
  • Vláknina 16125 mg
  • Vitamín A 16125 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme a propasírujeme. Odložíme na chladné místo a necháme stát 3 dny. Mezitím průběžně sbíráme pěnu utvořenou na povrchu.

  • 2

    Poté necháme šťávu překapat přes plátno, přisypeme cukr, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 5 minut. Nakonec přidáme kyselinu benzoovou a odstavíme.

  • 3

    Šťávu rozlijeme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.

Komentáře k receptu