Kvašený sirup z rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 178 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 178 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 553 mg
- Vláknina 17200 mg
- Vitamín A 17200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Odložíme a necháme při pokojové teplotě 2 dny kvasit. Poté scedíme přes plátno do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
-
2
Přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme ze sporáku. Znovu scedíme přes plátno a rozlijeme do ohřátých lahví. Důkladně uzavřeme a uložíme na temném a studeném místě.