Marmeláda z černého rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 900 g Cukr krystal
  • 2 l Rybíz černý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 430.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 241.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralý rybíz otrháme, očistíme, propláchneme a vylisujeme na ovocném mlýnku. Vzniklou kaši povaříme, přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Džem ihned horký rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu