Džem z čerstvých jahod, třešní a rybízu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 500 g Třešně
  • 500 g Rybíz červený
  • 800 g Cukr krystal
  • 2.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 3700 mg
  • Vitamín A 3700 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 444.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechno ovoce očistíme, omyjeme, rybíz otrháme a z třešní odstraníme pecky. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na hustý sirup. Ihed přisypeme ovoce a vše společně vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

  • 2

    Džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu