Džem z čerstvých jahod, třešní a rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 3700 mg
- Vitamín A 3700 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 444.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechno ovoce očistíme, omyjeme, rybíz otrháme a z třešní odstraníme pecky. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na hustý sirup. Ihed přisypeme ovoce a vše společně vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
-
2
Džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na suchém a temném místě.