Džem z čerstvých jahod a rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 215.2 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz očistíme, rozmačkáme, vložíme do pánve a zprudka povaříme. Jahody omyjeme, očistíme a přisypeme k rybízové kaši. Za stálého míchání chvíli provaříme.
-
2
Přidáme cukr a společně vaříme do zhoustnutí.
-
3
Džem necháme trochu vychladnout, poté rozdělíme do čistých skleniček a jakmile zcela vystydne, převážeme celofánem. Uložíme na suchém a temném místě.