Mošt z čerstvých moruší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 388 mg
- Vláknina 6800 mg
- Vitamín A 6800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé moruše očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
-
2
Přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a šťávu ihned rozlijeme do sklenic. Převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mrížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 8 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.