Hrušky nakládané ve vlastní šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 špetka Kyselina citrónová
  • 1.5 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 226.9 mg
  • Vláknina 13500 mg
  • Vitamín A 13500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme středně velké a nepomačkané hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Namočíme do vroucí vody, ve které rozmícháme kyselinu citronovou.

  • 2

    Poté je rozdělíme do sklenic a zalijeme vodou, ve které se namáčely. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85-85 °C sterilujeme 20-25 minut.

  • 3

    Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu