Šťáva z čerstvých borůvek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Kyselina citrónová
  • 3 kg Borůvky
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1253 kcal
  • Sacharidy 322 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 322 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 390 mg
  • Vláknina 24000 mg
  • Vitamín A 24000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a na sítu důkladně propláchneme. Poté rozmačkáme, promícháme s cukrem a necháme cca 3 dny odstát na chladném místě. Mezitím občas zamícháme.

  • 2

    Na čistou nádobu připevníme plátno a necháme přes něj pomalu okapat odleželé borůvky. Šťávu přelijeme do hrnce, pomalu přivedeme k varu a povaříme cca 3 minuty. Mezitím z povrchu sbíráme pěnu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a po jejím rozpuštění odstavíme.

  • 3

    Šťávu ještě horkou rozdělíme do vyhřátých lahví, zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Odložíme na suché a temné místo.

Komentáře k receptu