Nevařený borůvkový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 143 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 98.8 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce, promícháme s cukrem a necháme luhovat cca 1 týden.
-
2
Poté na čistou nádobu připevníme plátno, nalijeme na něj borůvky i se šťávou a zvolna necháme okapat. Zbylé borůvky prolisujeme a znovu přecedíme. Do šťávy vmícháme kyselinu citronovou a zahřejeme.
-
3
Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a důkladně uzavřeme.
-
4
Uchováme na suchém, tmavém a chladném místě.