Čatní z dýně se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 52

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 100 g Zázvor celý
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 500 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Dýně Hokkaidó
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pepř růžový celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 34 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 36 mg
  • Vláknina 1131.9 mg
  • Vitamín A 1131.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni Hokkaido očistíme, omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Pokud máme malou dýni nemusíme ji loupat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Oloupaný zázvor a česnek nahrubo nasekáme společně s cukrem a drceným chilli.

  • 2

    V hrnci na oleji 5 minut restujeme nakrájenou cibuli a dýni, přidáme zázvorovou směs a 3 minuty vaříme. Podlijeme pomerančovou šťávou a vaříme 20 minut, pak přilejeme citronovou šťávu a chvíli vaříme, až se směs svou konzistencí blíží marmeládě. Do síta dáme zrnka růžového pepře a mícháme je vařečkou, aby se oddělily slupky.

  • 3

    Čatní osolíme a zamícháme slupky pepře (bez zrnek). Dochutíme a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a uzavřeme.

Komentáře k receptu