Neředěný bezinkový mošt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 3 kg Bezinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 840 mg
  • Vláknina 42000 mg
  • Vitamín A 42000 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé plody černého bezu, propláchneme je pod tekoucí vodou, odstraníme stopky a necháme okapat. Poté rozmačkáme a odložíme na několik hodin, aby bezinky pustily šťávu. Vylisujeme a znovu necháme odstát. Jakmile se usadí kal, přecedíme přes plátno, nebo stočíme čistou šťávu gumovou hadičkou.

  • 2

    Zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C a teplý mošt ihned rozdělíme do vyhřátých, čistých lahví. Důkladně uzavřeme, zabalíme do deky a necháme vychladnout. Poté uchováme na chladném a temném místě. Přisladíme a rozředíme až při použití dle chuti.

Komentáře k receptu