Sladká delikatesa s angreštem (crumble)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 kg Angrešt
  • 2.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 230.8 mg
  • Vláknina 9993 mg
  • Vitamín A 9993 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku, hnědý cukr a studené máslo prsty zpracujeme drobenku z většími kousky. Zapékací misku střední velikosti vymažeme máslem a nasypeme do ní přebraný a opláchnutý angrešt, posypeme jednou hrstí nasekaných vlašských ořechů, cukrem a podle chuti přidáme špetku skořice. Všechno zasypeme drobenkou. Pečeme v troubě, na 2.liště odspodu, zahřáté na 180°C (horký vzduch 160°C) dozlatova asi 30 minut.

Komentáře k receptu