Marmeláda z červených rajčat

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1.5 kg Rajčata
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 31 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 162.9 mg
  • Vláknina 2151.3 mg
  • Vitamín A 2151.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakyslá aromatická masitá rajčata omyjeme, příčně rozpůlíme a odstraníme stopky. Rozpůlená rajčata rozložíme na plech, řeznou plochou nahoru, a posolíme hrubou solí. Gril v troubě /troubu předehřejeme na 250°C (horký vzduch na 220°C). Plech s rajčaty vložíme do trouby na prostřední lištu a pečeme/grilujeme 30 minut, řezná plocha zhnědne. Upečená rajčata se slupkami i semeny rozmixujeme.

  • 2

    Nadrobno nakrájíme nebo nastrouháme omytý řapíkatý celer a mrkev. Čerstvý rozmarýn opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je. Do hrnce vsypeme nakrájený celer a mrkev, drcené chilli, hnědý cukr, vodu a za častého promíchávání zahříváme do rozpuštění cukru. Hmotu přelijeme do misky na zapékání a v troubě zahřáté na 170°C (horký vzduch na 150°C) pečeme na střední liště asi 2 hodiny, každých 15 minut promícháme. Vytáhneme z trouby a hotovou marmeládu plníme do malých sklenic.

Komentáře k receptu