Růžové víno s malinami v želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 51.2 mg
- Vláknina 1743.4 mg
- Vitamín A 1743.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané a opláchnuté maliny nasypeme do hrnce, přidáme nadrcená zrnka nového koření, vodu a na slabém plameni vaříme asi 10 minut. Povařené maliny nalijeme do jemného sítka a necháme pořádně odkapat. Z odkapané šťávy odměříme 125 ml, nalijeme ji do hrnce, přidáme želírovací cukr, přilijeme růžové víno, citronovou šťávu a přivedeme k varu za neustálého míchání. Klokotem necháme vařit asi 4 minuty. Uděláme želírovací zkoušku a pokud dopadne dobře, želé ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími uzávěry.