Restované broskve s broskvovo-malinovou zavařeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 21 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 344 mg
- Vláknina 5413 mg
- Vitamín A 5413 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme, rozpůlíme a osušíme broskve, odstraníme pecky. Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Rozpůlené broskve položíme rozřezanou stranou na rozpuštěné máslo a restujeme asi 5 minut. Přidáme 2-3 lžíce broskvovo-malinové zavařeniny, přilijeme 1 lžíci citronové šťávy, 3 lžíce vody a zamícháme.
-
2
Broskvovo-malinová zavařenina - z omytých a rozpůlených broskví vyjmeme pecky a dužinu pokrájíme. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme dřeň; lusk i dřeň přidáme k nakrájeným broskvím, citronové šťávě a želírovacímu cukru 3 plus 1, zamícháme a 3 hodiny necháme v klidu. Přebrané maliny přidáme do ovocné směsi a ve větším hrnci přivedeme k varu, neustálé mícháme. Na silném plameni zprudka vaříme asi 4 minuty.