Restované broskve s broskvovo-malinovou zavařeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Broskve
  • 3 polévková lžíce Džem broskvový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 344 mg
  • Vláknina 5413 mg
  • Vitamín A 5413 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme, rozpůlíme a osušíme broskve, odstraníme pecky. Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Rozpůlené broskve položíme rozřezanou stranou na rozpuštěné máslo a restujeme asi 5 minut. Přidáme 2-3 lžíce broskvovo-malinové zavařeniny, přilijeme 1 lžíci citronové šťávy, 3 lžíce vody a zamícháme.

  • 2

    Broskvovo-malinová zavařenina - z omytých a rozpůlených broskví vyjmeme pecky a dužinu pokrájíme. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme dřeň; lusk i dřeň přidáme k nakrájeným broskvím, citronové šťávě a želírovacímu cukru 3 plus 1, zamícháme a 3 hodiny necháme v klidu. Přebrané maliny přidáme do ovocné směsi a ve větším hrnci přivedeme k varu, neustálé mícháme. Na silném plameni zprudka vaříme asi 4 minuty.

Komentáře k receptu