Zavařenina broskve s malinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 1 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 285.2 mg
- Vláknina 7064 mg
- Vitamín A 7064 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých a rozpůlených broskví vyjmeme pecky a dužinu pokrájíme. Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme dřeň; lusk i dřeň přidáme k nakrájeným broskvím, citronové šťávě a želírovacímu cukru 3 plus 1, zamícháme a 3 hodiny necháme v klidu.
-
2
Přebrané, omyté maliny přidáme do ovocné směsi a ve větším hrnci přivedeme k varu, neustálé mícháme. Na silném plameni zprudka vaříme asi 4 minuty, je-li želírovací zkouška v pořádku, odstavíme hrnec z ohně.
-
3
Zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme šroubovacími víčky.