Med z broskví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 218.9 mg
- Vláknina 3364 mg
- Vitamín A 3364 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dužinu z omytých, vypeckovaných a rozpůlených broskví rozmixujeme společně s citronovou šťávou a květovým medem, přimícháme 1 balení želírovacího prostředku bez cukru, pro poměr ovoce-cukr 3:1.
-
2
Ovocnou směs (můžeme přidat hrst broskvových listů svázaných kuchyňskou nití) za častějšího míchání přivedeme k varu ve větším hrnci. Doba vaření je různá, záleží na výrobci, proto je potřeba postupovat podle návodu na obalu. Uděláme želírovací zkoušku, je-li v pořádku, vytáhneme svazek broskvových listů a hotový med plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a ihned uzavřeme.